Bier van de week

wat voor een zuurtje? - Geplaatst op: 25/05/2017

In 1830 start Carolus Strubbe in vlasgemeente Ichtegem in het West-Vlaamse een boerderij met een kleine brouwerij. Met opeenvolging van vader op zoon is het heden nog altijd een zelfstandige familiale brouwerij. Bij de intrede van Marc Strubbe in 1982 werd het toenmalige bier onder de naam Hengstenbier veranderd in Ichtegems Oud Bruin. Een roodbruin West-Vlaams bier van hoge gisting dat gebrouwen is volgens oude procedés van verschillende moutsoorten. Gehopt tot 18EBU met een overjaarse Poperingse hop. Na de hoofdgisting aan 18*Celsius gaat 80% van het bier in lagering van 0*Celsius gedurende 2mnd. De overige 20% gaat naar bewaartanks waar het een spontane melkzure vergisting doormaakt tot wel 18mnd. Dit natuurlijk verzuurde bier wordt dan met het jonge, ietwat zoetere bier versneden. Geur-aroma is licht zoet-zuur, vol zoete ietwat wrange smaak in de mond met een verfrissende afdronk. Het Ichtegems Oud Bruin, 25cl. fles 5vol.% voor € 2.70.

Openingstijden:
Maandag:16:00 tot 02:00
Dinsdag:gesloten
Woensdag:gesloten
Donderdag:16:00 tot 02:00
Vrijdag:16:00 tot 02:00
Zaterdag:16:00 tot 02:00
Zondag:16:00 tot 02:00
Powered by Webdesign Amersfoort